Artık Windows kurmak için CD çantaları taşımak neredeyse tarih oldu. Çoğu bilgisayarın anakartı usb disklerden açılmayı destekler hale geldi. Bende bir süredir windows kurulumlarını flash disk üzerinden gerçekleştiriyorum.
Piyasada aynı işi yapan bir çok program var ve hala tam anlamıyla stabil ve sorunsuz çalışanını görmemiştim. Ta ki TNC-TR forumda BlueLife isimli arkadaşın konusunu görene kadar. Gerçekten başarılı, çalışma mantığı basit ve sorunsuz bir sistem kurmuştu. Hemen sana makinada ve netbook’ta denedim, sorunsuz kurulduğunu gördüm. Onun da izniyle bu yazıyı yazıyorum. BlueLife’ın anlatımıyla bir USB içine 2-3 tane windows xp koyup istediğinizi kurabilirsiniz. Mantık olarak aynı: Flashdisk’e grub kur, oluşturduğun BOOT.gz ve WINXP.ISO’yu yanına koy, açılışta bunları başlat.
Forum Linki: http://www.tnctr.com/topic/173188-iso-dosyasyndan-xp2003-kurulum-projesi/page__p__1023389#entry1023389
İçindekiler
Sayfa 1: Bu sayfa :)
Sayfa 2: Projenin Bazı Özellikleri
Sayfa 3: Iso Dosyasından Windows XP/2003 Kurulumu
Sayfa 4: Diğer Ayarlar
Sayfa 5: Çalışma Şekli
Sayfa 6: Soru ve Cevaplar








#1 Buğra tarafından, 22 Ocak 2012, 19:30 tarihinde
windows 7 kuramazmıyız ?
#2 Murat Çeşmecioğlu tarafından, 22 Ocak 2012, 20:30 tarihinde
USB’den Windows 7 kurabilirsiniz ancak bu anlattığım yöntemle değil. Henüz USB’den windows 7 yüklemediğim için anlatabileceğim yada tavsiye edebileceğim bir yöntem yok. Sevemedim windows 7′yi :)